Van loontrekkende naar zelfstandige arts

Al vanaf uw eerste stage als loontrekkende stagiair maakt u kosten, bijvoorbeeld door kilometers te overbruggen tussen verschillende stageplekken. We zetten u ertoe aan facturen, bonnetjes, rekeningen en attesten goed bij te houden. U overhandigt ze aan ons, zodat wij uw jaarlijkse belastingaangifte kunnen opstellen.

Klaar voor de overstap naar zelfstandige?

Is de tijd rijp om de overstap te maken naar het statuut van zelfstandig arts? We begeleiden u bij de opstart van uw zelfstandige praktijk: ondernemingsnummer aanvragen, bij een sociaal verzekeringsfonds aansluiten, beslissingen over leningen en verzekeringen afwegen, een financieel plan opstellen … het volledige administratieve, financiële en fiscale plaatje.

Gezonde zelfstandige praktijk

Medafisco onderzoekt geregeld de gezondheid van uw onderneming. Dankzij die check-up houden we ze in blakende gezondheid.

We tonen u welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de groei van uw praktijk te bestendigen. En we dokteren proactief fiscale, boekhoudkundige en financiële oplossingen uit. Bijvoorbeeld voor de aankoop van vastgoed, zowel professioneel als privé.

Bent u toe aan een fiscale en financiële optimalisatie van uw praktijk? Neem contact op.